Hårborttagning

 

Hårborttagning med IPL

 

IPL behandling innebär att hårstrået utsätts för pulserande ljus. Hårstrån innehållande melanin absorberar ljuset och omvandlar ljus till energi(=värme) som får hårsäcken att sluta producera.

 

Prislista

 

Överläpp                                        58 €

Runt munnen                                70€

Armhålor                                        70 €

Bikini                                               70 €

Brasiliansk                                    100 €

 

 

Hårborttagning med vax

 

Vaxning är ett traditionellt sätt att ta bort missprydande hår. Det är en effektiv och skonsam hårborttagningsmetod för många delar av kroppen även på känsliga hudområden. Tack vare dess utmärkta vidhäftning kan vaxet ta bort hårstrån upp till 5 mm långa. Det är ofta en snabbare hårborttagningsmetod när stora hudområden ska behandlas än att sockra. Med vaxning förblir huden smidig i flera veckor. Vi rekommenderar en borttagningsperiod på 4-5 veckor. Med regelbundet hårborttagning minskar hårets kvalitet och tillväxt. Håret växer allt mer diskret och mjukare. Med vaxning kan vi ta bort hårstrån som är minst 5 mm långa.

Skötselanvisningar efter depilering

Exfoliering och fuktgivande av huden hjälper till att förhindra blockeringar som kan leda till hårväxt inåt. Exfoliera och fukta huden mellan behandlingarna, din hud blir mycket vackrare och friskare i färgen, och håravfallsproblem kommer att lindras efter 3-6 behandlingar. OBS! Exfoliera inte dagen före depilering, på depilationsdagen eller dagen efter för att undvika sensibilisering av huden! Om du har tagit bort hår: Undvik kosmetika som blockerar porerna och skyddar din hud försiktigt från solen. OBS! Använd inte deodorant  12 timmar efter depilering av armhålor.

 

 Hårborttagning med socker

 

Sötning är en antibakteriell och antiseptisk hårborttagningsmetod som försiktigt tar bort döda hudceller utöver håret. Sötning kan göras säkert på hela kroppen, inklusive de mest känsliga områdena. Resultatet är hårlös, silkeslen och mjuk hud … I skickliga händer är sockerarbete mycket mer än bara hårborttagning och erbjuder många fördelar jämfört med traditionell vaxning.

 

Historien om socker

Redan under Cleopatra tillverkades en sockermassa och användes för hårborttagning. Färdigheten har gått från en generation till nästa och används fortfarande på samma sätt i Mellanöstern. Socker har traditionellt använts i Nordafrika och Fjärran Östern.

 

Naturligt från naturen

Sockerpasta är tillverkad av 100% naturliga ingredienser och har inte utvecklats med djurförsök. Det innehåller inga tillsatser eller kemikalier. Det är inte giftigt och inte allergiframkallande. Det är så naturligt att du till och med kan äta det. Sockerpasta består av vatten, glukos, gummi arabicum och citronsaft. När du behandlar med sockerpasta är det viktigt att sockret når hudens porer och tar bort även de kortaste hårstrån. På detta sätt orsakar hårborttagning betydligt mindre irritation, smärta och hårbrott än den traditionella hårborttagnings- eller epileringstekniken. Det är med denna korrekta teknik som döda hudceller också kan tas bort från huden, vilket resulterar i frisk, slät, sockerfri, hårlös hud. Sötning är lämplig för alla hudtyper och hår.

 

Fördelarna med socker

Socker är en naturlig produkt och innehåller inga allergiframkallande ämnen. Vid sockring tas hårstrån bort i tillväxtriktning. Håret bryts inte och manteln är inte lätt inflammerad. Huden förblir hårlös under en längre period eftersom hårväxten bromsas ner. Socker kan ta bort hår upp till 2 mm långt. Socker bryter inte huden och tar inte bort levande hudceller, så hårborttagning på det intima området är mindre smärtsamt.

 

Var medveten om detta när du startar sockerbehandling

Skada inte huden dagen före, behandlingsdagen och dagen efter behandlingen.

 

Efter behandling

Om din hud blir röd och känns varm och / eller klåda omedelbart efter behandlingen beror det på ökad cirkulation i det behandlade området. Inte alla kommer att ha en sådan reaktion, eller så kan den komma efter en tid. Sådana reaktioner är normala så länge rodnaden försvinner inom några timmar. Undvik värme (varmt bad, solarium, solbad eller bastu). Skrubba eller gnugga inte huden efter behandlingen. Undvik hårda kläder och kraftig träning omedelbart efter behandlingen.

 

Inväxt hår

Döda hudceller kan täppa till hårsäckens mun och ibland förhindra uppkomsten av nytt hår. Detta kan göra att din hud kliar och du kan få finnar. Torr hud är mer benägna att sådana reaktioner.

 

Hårborttagning med vax/socker

 

Överläpp 20 €
Armhålor 30 €
Ansikte 45 €
Bikinilinje 45 €
Underben eller lår 45 €
Underben och lår 75 €
Brasilianskt 95 €