Voit varata ajan helposti nettiajanvaraksemme kautta tai soittamalla asikaspalveluumme
Vatsanahan kiristysleikkauksella eli abdominoplastialla poistetaan ylimääräinen, löysä ja roikkuva iho alavatsalta sekä korjataan mahdollinen vatsalihaserkauma. Vatsanahan kiristysleikkaus parantaa merkittävästi pömpöttävän vatsan ulkonäköä.
Vatsanpeitteet voivat menettää muotonsa raskauden tai rajun painonpudotuksen jälkeen. Reilusti venyessään iho menettää pysyvästi osan luontaisesta kimmoisuudestaan eikä välttämättä palaudu entiselleen. Ihon venymisen lisäksi suorat vatsalihakset voivat erkaantua toisistaan. Tästä seurauksena on vatsan pullotus ja alavatsalla roikkuva iho-rasvakudosvanne. Venymisen myötä myös vartalon iholle saattaa jäädä venymisarpia.
Vatsanahan kiristysleikkauksessa eli abdominoplastiassa ylimääräinen iho ja ihonalaisrasva poistetaan kirurgisesti. Suorien vatsalihasten erkaantuminen toisistaan ja sen aiheuttama toiminnallinen haitta voidaan myös korjata leikkauksessa. Toimenpiteen tekee kokenut kirurgi tai plastiikkakirurgi, ja se tehdään päiväkirurgisesti nukutuksessa. Leikkaustapa ja leikkauksen tavoitteet käydään ennen leikkausta läpi yhdessä potilaan kanssa.
Ennen toimenpidettä sinun tulee käydä konsultaatiossa Sf-clinikenillä. Konsultaatiossa käydään läpi tavoitteet, mahdolliset komplikaatiot ja päätetään mahdollinen ajankohta toimenpiteelle. Tämän lisäksi määrätään myös mahdolliset lisätutkimukset. Konsultaatioon tullessasi sinulla tulee olla mukanasi ajantasainen lääkelistasi. Konsultaatiokäynti ei sido sinua leikkaukseen.
Kotiudut leikkauksesta toimenpidepäivän iltana. Leikkauksen lopuksi vatsaan asetetaan usein dreenit eli laskuputket, jotka poistetaan parin päivän sisällä vuodon määrän mukaan. Haavojen hidastunut paraneminen ja eritys ovat tavallisia, sillä haavat ovat pitkiä ja ompeleet saattavat nousta pintaan. Joillakin potilailla esiintyy runsaampaa kudosnestekertymää, jota voidaan tarvittaessa tyhjentää neulalla ja ruiskulla. Kudoksen nesteen kertymistä pyritään ehkäisemään leikkauksen jälkeen käytettävällä tukiliivillä.
Tukivyötä tulee käyttää 3–6 viikon ajan. Kovaa fyysistä rasitusta ja ponnistelua tulee välttää vähintään kahden viikon ajan, ja painavien esineiden nostelua tulee välttää vähintään kuukauden ajan. Rauhallinen liikkuminen, kuten kävely, on kuitenkin tärkeää toipumisen edistämiseksi. Leikkauksen lopullinen tulos näkyy vasta 3–6 kuukauden kuluttua.
Rasvaimulla eroon ikävistä rasvakertymistä. Sf-clinikenillä rasvaimut tehdään päiväkirurgisesti. Hoitoon pääsy on nopeaa ja vaivatonta.
Vartalo muuttuu vuosien aikana monista syistä. Esimerkiksi ikä, painonvaihtelu ja raskaudet vaikuttavat kehon muutoksiin. Rasvaimu soveltuu paikallisten rasvakertymien ja rasvasolujen poistoon sellaisille alueille, joilta rasvaa on vaikea saada laihduttamalla pois.
Rasvasolujen määrä kasvaa noin 20 ikävuoteen asti, minkä jälkeen se pysyy vakiona. Aikuisilla rasvasolut eivät siis enää uusiudu. Rasvaimun tulos on pysyvä, mikäli paino ei nouse huomattavasti toimenpiteen jälkeen. Hoidetulle alueelle ei siis pitäisi muodostua enää uusia rasvasoluja, mutta vanhat, jäljelle jääneet rasvasolut voivat kasvaa lihomisen myötä.
Tyypillisimpiä paikkoja tällaisille rasvakertymille ovat esimerkiksi leuan alue, vatsa, käsivarren yläosat, reidet ja polven sisäosat.
Rasvaimussa ihoon tehdään pienet viillot, joiden kautta ihonalaiseen rasvaan ruiskutetaan puuduteainetta sisältävää liuosta. Puudutuksen jälkeen rasvaa imetään pois ohuella kanyylillä. Lisäksi osa rasvasoluista hajotetaan.
Leikkauksen jälkeen asiakas saa käyttöönsä kompressiokorsetin, -sukan, -hihan tai -sidoksen hoitoalueen mukaan. Rasvaimun avulla voidaan vähentää rasvasolujen määrää hoitoalueella. Toimenpide suoritetaan paikallispuudutuksessa. Lihominen rasvaimun jälkeen voi olennaisesti huonontaa rasvaimun tulosta. Toimenpide kestää noin 1–2 tuntia hoitoalueen mukaan. Sf-clinikenillä rasvaimun tekevät kokeneet kirurgimme.
Sf-clinikenillä rasvaimua voi tehdä kaulalle, käsivarsille, vatsalle, selälle ja reisille. Käsivarsien ja reisien rasvaimuun usein yhdistetään myös käsivarsien plastia ja reisiplastia, jolloin saavutetaan kokonaisvaltaisempia tuloksia.
Ennen toimenpidettä sinun tulee käydä konsultaatiossa Sf-clinikenillä. Konsultaatiossa käydään läpi tavoitteet, mahdolliset komplikaatiot ja päätetään mahdollinen ajankohta toimenpiteelle. Tämän lisäksi määrätään myös mahdolliset lisätutkimukset. Konsultaatioon tullessasi sinulla tulee olla mukanasi ajantasainen lääkelistasi. Konsultaatiokäynti ei sido sinua leikkaukseen.
Ennen toimenpidettä on tärkeää lopettaa tupakointi 2–3 viikkoa etukäteen, sillä tupakointi heikentää haavojen ja kudosten paranemista sekä lisää tulehdusriskiä. Lisäksi verenvuotoriskin vuoksi tulee tauottaa mm seuraavat lääkkeet ja luontaistuotteet, NSAID, Magnecyl, Treo ja Trombyl, sekä e-vitamiini ja Omega-3 kaksi viikkoa ennen toimenpidettä. Monet luontaistuotevalmisteet voivat vaikuttaa veren hyytymistekijöihin ja niillä saattaa olla yhteisvaikutuksia leikkauksessa käytettävien lääkeaineiden kanssa.
Konsultaation yhteydessä saat aina tarkat ohjeet, miten toimia ennen toimenpidettä ja sen jälkeen.
Toipuminen on aina yksilöllistä. Yleensä suljemme haavan sulavilla ompeleilla, mutta joskus käytämme muutamaa poistettavaa ommelta. Saunominen on kiellettyä ensimmäisen leikkauksen jälkeisen viikon ajan tai siihen asti, kunnes ompeleet on poistettu. Ompeleiden poiston jälkeen voitte aloittaa silikonirasvan käytön. Rasva nopeuttaa arven paranemista. Voitte myös ostaa arven hoitoon tarkoitettua silikoniteippiä apteekista. Arpea tulisi hoitaa niin pitkään kuin se punoittaa.
Rasvaimusta toipuminen kestää yleensä noin 1–2 viikkoa, minkä jälkeen suurin osa potilaista voi palata töihin. Toipumisajan pituuteen vaikuttavat sekä toimenpiteen laajuus että käsitelty alue. Toimenpidealueella voi esiintyä mustelmia 1–2 viikon ajan, ja turvotus vähenee vähitellen muutaman viikon kuluessa.
Arpia korjataan yleensä niiden aiheuttaman esteettisen haitan vuoksi. Joskus loukkaantumisista, onnettomuuksista tai leikkauksista johtuvat arvet voivat jäädä koholleen, leveiksi tai vetäytyä sisäänpäin.
Sf-clinikenille hakeudutaan hoitoon yleisimmin kasvojen tai muun näkyvän alueen arpien takia, koska ne koetaan vaivaavina ja elämää häiritsevinä. Meillä arpikorjaukset tekee plastiikkakirurgian erikoislääkäri. Plastiikkakirurgin vastaanotolla saat tietoa eri hoitokeinoista. Me selvitämme, mikä niistä sopii parhaiten juuri sinulle.
Arpikorjausleikkauksessa vanha arpi poistetaan ja arven suuntaa vaihdetaan tarvittaessa niin, että se häviää helpommin luonnollisiin ihopoimuihin. Vanhan arven poiston jälkeen iho ommellaan kiinni ja hoitoon käytetään haavateippiä, joka estää arpien levenemisen. Tarvittaessa suositellaan käytettäväksi silikonirasvaa- tai teippiä, joka estää arven liikakasvun. Arpien korjaukset pystytään tekemään päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa.
Arpikorjausleikkauksesta toipuminen on nopeaa, mutta ensimmäisten viikkojen aikana on hyvä välttää sellaista toimintaa, joka voi aiheuttaa painetta korjatulle arvelle. Haavan paranemisen alkuvaiheessa arpi punoittaa ja on koholla, kunnes parantuessaan se vaalenee ja painuu kasaan.
Arpikorjausleikkauksissa on hyvä muistaa, että ne voidaan tehdä aikaisintaan noin vuoden kuluttua arven syntymisestä.
Hoidon tulos riippuu lähtötilanteesta, ja yksilöllinen tarve korjaukselle arvioidaan plastiikkakirurgin vastaanotolla. Lääkäri käy potilaan kanssa läpi toimenpiteen tavoitteet, riskit sekä realistisesti saavutettavissa olevat lopputulokset. Näiden pohjalta sovitaan yhteisesti sopivin hoitomuoto.
Useimmiten arven korjaus onnistuu leikkauksella, mutta ei aina. Arpea ei saa kirurgisesti täysin pois, mutta siitä saa vähemmän näkyvän. Hyvällä hoito-ohjeiden noudattamisella pääset parhaimpaan lopputulokseen.
Meidät tunnetaan asiakkaan kiireettömästä kohtaamisesta, tinkimättömästä ammattitaidosta sekä viihtyisistä palvelutiloistamme. Meillä olet takuulla hyvissä käsissä. Monialaisessa tiimissämme on kokeneita erikoislääkäreitä, sairaanhoitajia sekä hierojia, parturi-kampaajia ja kosmetologeja.