Rasvaimulla eroon ikävistä rasvakertymistä

Sf-clinikenillä rasvaimut tehdään päiväkirurgisesti leikkaussalissa. Hoitoonpääsy on nopeaa ja vaivatonta.

Vartalo muuttuu vuosien aikana monista syistä. Esimerkiksi ikä, painonvaihtelu ja raskaudet vaikuttavat kehon muutoksiin. Rasvaimu soveltuu paikallisten rasvakertymien ja rasvasolujen poistoon sellaisille alueille, joilta rasvaa on vaikea saada laihduttamalla pois.

Rasvasolujen määrä kasvaa noin 20 ikävuoteen asti, minkä jälkeen se pysyy vakiona. Aikuisilla rasvasolut eivät siis enää uusiudu. Rasvaimun tulos on pysyvä, mikäli paino ei nouse huomattavasti toimenpiteen jälkeen. Hoidetulle alueelle ei siis pitäisi muodostua enää uusia rasvasoluja, mutta vanhat, jäljelle jääneet rasvasolut voivat kasvaa lihomisen myötä.

Tyypillisimpiä paikkoja tällaisille rasvakertymille ovat esimerkiksi leuan alue, vatsa, käsivarren yläosat, reidet ja polven sisäosat.

Ajan voit varata puhelimitse tai netissä

Varaa aikasi soittamalla +358400295135 (sairaanhoitaja) tai +358400295133 (vastaanotto).

Hinnasto Nettiajanvaraus

Rasvaimu toimenpiteenä – mitä leikkauspäivänä tapahtuu?

Rasvaimussa ihoon tehdään pienet viillot, joiden kautta ihonalaiseen rasvaan ruiskutetaan puuduteainetta sisältävää liuosta. Puudutuksen jälkeen rasvaa imetään pois ohuella kanyylillä. Lisäksi osa rasvasoluista hajotetaan.

Leikkauksen jälkeen asiakas saa käyttöönsä kompressiokorsetin, -sukan, -hihan tai -sidoksen hoitoalueesta riippuen.

Rasvaimun avulla voidaan vähentää rasvasolujen määrää hoitoalueella. Toimenpide suoritetaan paikallispuudutuksessa. Lihominen rasvaimun jälkeen voi olennaisesti huonontaa rasvaimun tulosta. Toimenpide kestää noin 1–2 tuntia hoitoalueesta riippuen. 

Sf-clinikenillä rasvaimun tekevät kokeneet kirurgimme. 

Ennen toimenpidettä

Tupakointi

Lopeta tupakointi 2–3 viikkoa ennen toimenpidettä. Tupakointi heikentää haavan ja kudosten paranemista ja lisää tulehdusriskiä.

Luontaistuotteet ja tulehduskipulääkkeet

Verenvuotoriskin vuoksi tauota 2 viikkoa ennen toimenpidettä mm. NSAID, Magnecyl, Treo, Trombyl, e-vitamiini ja Omega-3. Monet luontaistuotevalmisteet vaikuttavat veren hyytymistekijöihin ja niillä saattaa olla yhteisvaikutuksia leikkauksessa käytettävien lääkeaineiden kanssa.

Leikkauspäivänä

Lopeta syöminen ja juominen kuusi tuntia ennen toimenpidettä. Voit nauttia pieniä määriä kirkkaita nesteitä kaksi tuntia ennen toimenpidettä.

Lääkeet

Toimenpidepäivänä voit ottaa normaalisti omat lääkkeesi, ellei toisin määrätä. Ota mukaasi myös pitkäaikaislääkkeet, esim. astmasuihkeet ja insuliinit. Myös oma verensokerimittari on hyvä olla mukana. 

Peseytyminen

Käy suihkussa toimenpidettä edeltävänä iltana. Älä rasvaa ihoasi ennen toimenpidettä. Peseydy leikkausaamuna kotonasi ja saavu paikalle ilman meikkiä.

Korut

Jätä korut kotiin ja ota lävistykset pois.

Ethän tule sairaana toimenpiteeseen. Jos sairastut, otathan meihin yhteyttä.

Leikkauksen jälkeen – tarvittavat hoito-ohjeet

Kotiudut noin 2–4 tuntia toimenpiteen jälkeen.

Ompeleet

Yleensä suljemme haavan sulavilla ompeleilla, mutta joskus käytämme muutamaa poistettavaa ommelta. Saunominen on kiellettyä ensimmäisen leikkauksen jälkeisen viikon ajan tai siihen asti, kunnes ompeleet on poistettu. Ompeleiden poiston jälkeen voitte aloittaa silikonirasvan käytön. Rasva nopeuttaa arven paranemista. Voitte myös ostaa arven hoitoon tarkoitettua silikoniteippiä apteekista. Arpea tulisi hoitaa niin pitkään kuin se punoittaa.

Kipulääkitys

Voit syödä apteekin reseptivapaita kipulääkkeitä tarpeen mukaan.