Fot- och handbehandlingar hjälper till att hålla huden fuktig och ungdomlig

Fötter och händer förblir ungdomliga när hud och naglar tas om hand. Sf-cliniken erbjuder grundläggande kosmetiska behandlingar för händer och fötter som utförs av kosmetologer.

Huden är kroppens största organ, en av funktionerna är att skydda huden. För att hudens skyddande mekanism ska fungera måste hudens fuktinnehåll varai balans. Huden på fötterna och händerna bör vårdas genom att smörja in huden dagligen. Eftersom händerna på huden ständigt utsätts för yttre påfrestningar bör man smörja händerna flera gånger om dagen. Detta håller fuktinnehållet i balans och hudens skyddsmekanism fungerar. Om huden blir torr kommer huden att brytas och vara benägen för infektioner.

Förutom hemvård kan Du förbättra välbefinnandet i Din hud och komma till fot- och handvård hos våra skickliga kosmetologer.

Sf-cliniken erbjuder följande tjänster:

Fotvård

Handvård

Gellackering av fingrar eller tår

Pedikyr och fotvård

Rentouttava jalkahoito Torniossa.

Sf-clinikens Baby feet- pedikyr/fotvård  inkluderar fotanalys och målsättning, varefter fötterna blötläggs. Efter badet tar vi hand om naglar, nagelband och eventuella hudförändringar. Hudförändringar kan inkludera vårtor, förhårdnader, liktorn. Vi använder en fotborr för pedikyr om det behövs. Behandlingen inkluderar även fotmassage och nagellack om Du önskar. Om Dina fötter behöver mer grundlig pedikyr/fotvård, erbjuder vi också krävande pedikyr/fotvård.

Utöver den vanliga och special fotvård erbjuder vi en Luxus- fotvård. I behandlingen ingår det peeling av fötterna och nagelvård samt avlägsning av förhårdnad hud. I behandlingen ingår även inpackning och massage för fötter. Under tiden masken påverkar utförs en avslappnande massage för ansikte.

Underhållande hemmavård

Det viktigaste vid hemvård av fötter är regelbunden smörjning av fötterna, vilket förhindrar förhårdnader. Det är bra att tvätta fötterna dagligen med ljummet vatten. Efter tvätt måste tårna torkas noggrant för att undvika eventuell maceration av tårna. Naglarna klipps rakt och naglarnas kanter görs lätt rundade med hjälp av en fil. Syftet med nageln är att skydda trycket och kontakten som kommer till slutet av tån, så nageln får inte vara för kort. Nageln har lämplig längd när kanten är i slutet av tån.

Strumpor bör övervägas för hälsan hos fötterna. Strumpor skyddar foten och tar bort fukt från huden. Strumpan måste därför ha rätt storlek och får inte trycka på foten eller benet. Det är bra att vara uppmärksam på strumpans material.

Du kan boka tid via tel +46727031473 och +358400295133

Manikyr

Käsihoidot tekevät käsistä ihanan pehmeät.

Sf-clinikens Happy hands-  behandling inkluderar hudanalys och definiering av behandlingsmålet. Handbehandlingen inleds med nagelvård, naglarna filas och nagelbanden putsas.  Handbehandlingar inkluderar nagellack och handmassage.

Hemvård

Daglig tvättning och torkning av händer är det viktigaste för handvård. Daglig smörjning av händerna med en tillräckligt fuktgivande handkräm håller huden mjuk och smidig. Naglarna förkortas genom filning. Det är en bra idé att använda antingen nagelkräm eller nagelbandolja för nagelband. På så sätt förblir nagelbanden friska och torkar inte ut. Torra nagelband bryts lättare och skyddsfunktionen hos nagelband skadas. Inflammation i nagelbandet är då möjlig.

Du kan boka tid via tel +46727031473 och +358400295133

Gellackning för fingrar och tår

Vaalea kestolakkaus kynsiin Sf-clinikeniltä Torniossa.

Gelnagellack är en långvarig, naturlig nagellack som håller längre än vanligt nagellack. Gelnagellack  kan göras på händer och tår. Gelnagellack  görs på naturliga naglar. Det är därför inte möjligt att förlänga den naturliga nagelns längd.

Gelnagellack  är en snabb, nagelförskönande behandling som kan kombineras med pedikyr eller manikyr. Gelnagellack  som oberoende behandling varar 30–45 minuter om kunden inte har tidigare gelnagellack . Det tar cirka 30 minuter att ta bort en gammal gelnagellack .

Hur görs gelnagellack?

Gelnagellack  appliceras på naturliga naglar liksom på vanligt nagellack. Först appliceras ett baslager som härdas med en LED-lampa. Det valda nagellacket appliceras sedan på nageln, som härdas med en LED-lampa. Slutligen appliceras en topplack på nageln och nagellackolja appliceras på nagelbanden.

Den permanenta lacken sitter kvar på naglarna i cirka 2 till 4 veckor.

Gelnagellack  är lämplig för människor som är nöjda med den aktuella naturliga längden på naglarna.

Du kan boka tid via tel +46727031473 och +358400295133