En välmående arbetsgemenskap är nyckeln till framgångsrik och lönsam verksamhet. Anställdas hälsa, ork och motivation påverkar direkt företagets resultat. På Sf-cliniken erbjuder vi omfattande hälsovårds- och välmåendetjänster som stödjer er organisations utveckling och främjar de anställdas välmående.
Du kan enkelt boka tid via vår onlinebokning eller genom att ringa vår kundtjänst.
Sf-cliniken erbjuder utbildad handledning i arbetsledning och resursfokuserad coaching för arbetsgemenskaper, organisationer och individer på svenska i regionen Norra Finland.
Arbetsvälbefinnande är en helhet som består av olika delområden: en säker och hälsosam arbetsmiljö, bra ledarskap, meningsfullt och givande arbete, lagom arbetsbelastning samt en god arbetsatmosfär. Främjandet av arbetsvälbefinnande är en uppgift för både ledningen och arbetsgemenskapen och är en viktig del av en fungerande arbetsmiljö. Arbetsvälbefinnande skapas i vardagen och är en del av ledarskapet.
Handledning kan användas inom alla branscher oavsett yrke eller arbetsuppgifter. Det används brett inom den privata, offentliga och tredje sektorn. Handledning innebär att man granskar, utvärderar och utvecklar sitt arbete med hjälp av en utbildad handledare. Det är en process där frågor, erfarenheter och känslor relaterade till arbetet, arbetsgemenskapen och den egna yrkesrollen tolkas och struktureras tillsammans.
Arbetsledning innebär att man undersöker, utvärderar och utvecklar sitt arbete med hjälp av en utbildad handledare. Det handlar om att tillsammans tolka och strukturera frågor, erfarenheter och känslor kopplade till arbete, arbetsgemenskap och den egna yrkesrollen.
Arbetsledning passar alla som vill lära sig och utvecklas i sitt arbete.
Den kan erbjudas till individer, grupper eller hela arbetsgemenskaper och lämpar sig för olika organisationer oavsett bransch. I arbetsledningen är arbetet och arbetsgemenskapen den gemensamma nämnaren. Deltagarna kan arbeta i samma team med samma eller olika arbetsuppgifter, eller ha liknande roller i olika team.
Arbetsledning är en process som består av flera möten och det erfarenhetsbaserade lärandet som sker mellan mötena. Under mötena reflekterar man över arbetsrelaterade erfarenheter och hur de kopplas till uppsatta mål.
Arbetsledning kräver tillräckligt med tid. Mötena kan vara 45 minuter till 1,5 timmar långa och hållas med 2–4 veckors mellanrum.
För grupphandledning är den ideala gruppstorleken 3–6 personer. Vid gemensam arbetsledning deltar hela arbetsgemenskapen, inklusive chefen.
Arbetsledning erbjuder många fördelar, såsom att klargöra gemensamma mål och strukturera uppgifter och roller på individ-, grupp- och organisationsnivå. Den förbättrar arbetsflödet, ökar anpassningsförmågan och inlärningen, samt utvecklar ledarskap och samarbete. Arbetsledning ger också möjlighet att öka produktiviteten och konkurrenskraften, samtidigt som den främjar ett lösningsfokuserat tänkande.
Vad är skillnaden mellan arbetsledning och coaching?
Den tydligaste skillnaden är att coaching inleds med att fastställa tydliga mål som man strävar efter att nå. Coachen ansvarar för processen och ser till att målen hålls klara i deltagarens medvetande. Arbetsledning fokuserar däremot på arbetslivet och handlar om att reflektera över och strukturera frågor kopplade till arbete och den egna yrkesrollen.
Vi är kända för vårt omsorgsfulla kundbemötande, vår kompromisslösa yrkeskunskap och våra trivsamma lokaler. Hos oss är du i goda händer. Vi talar svenska, finska och engelska, och vårt dedikerade team av erfarna specialistläkare, sjuksköterskor, massörer, frisörer och kosmetologer finns här för dig.