Fettsugning för att bli av med oönskade fettansamlingar

På Sf-cliniken utförs fettsugning som dagkirurgi. Tillgången till behandlingen är snabb och enkel.

Kroppen förändras genom åren av många olika skäl, till exempel, ålder, viktförändringar och graviditeter. Fettsugning är lämplig för att ta bort lokala fettansamlingar och fettceller i områden där det är svårt att få bort fett genom att gå ner i vikt. Det är dock inte en bantningsmetod.

Antalet fettceller ökar fram till ungefär 20 års ålder, varefter det förblir nästan konstant. Hos vuxna ökar fettcellernas antal inte längre men kan bli större. Resultatet av fettsugning är permanent om vikten inte ökar markant efter operationen. Således bör inga fler nya fettceller bildas i det behandlade området, men gamla återstående fettceller kan växa om man går upp i vikt.

De vanligaste  platserna för sådana fettansamlingar är till exempel halsområdet, buken, överarmarna, låren och insidan av knäet.

Du kan boka en tid via telefon eller nätbokning

Du kan boka tid via tel +46727031473 och +358400295133

Prislista Nätbokning

Fettsugning- vad händer på operationssalen?

Vid fettsugning görs små snitt i huden, genom vilken en lösning innehållande ett bedövningsmedel injiceras i det subkutana fettet. Efter att bedövningen börjat verka sugs fettet bort med en tunn kanyl. Dessutom bryts fettceller ner och tas om hand av kroppen och det slutliga resultatet av fettsugning ser man först efter ca 3 månader.

Efter operationen kommer Du att ha få en kompressionskorsett, strumpa, armbandage eller bandage, beroende på behandlingsområdet. Den ska användas dag och natt åtminstone första veckan, därefter under dagtid flera veckor.

Fettsugning används för att minska antalet fettceller i behandlingsområdet. Operationen görs i lokalbedövning. Fettsugning är inte en bantningsmetod. Operationen tar ungefär 1-2 timmar, beroende på behandlingsområdet.

På Sf-cliniken utförs fettsugning av våra erfarna kirurger.

Före operation

Rökning

Sluta röka 2-3 veckor före ingreppet. Rökning försämrar sår- och vävnadsläkning och ökar risken för inflammation.

Naturliga produkter och NSAID

På grund av blödningsrisken, gör uppehåll i två veckor före ingreppet med NSAID, Magnecyl, Treo, Trombyl, E-vitamin och Omega-3. Många naturprodukter har blodkoagulationsfaktorer och kan interagera med kirurgiska läkemedel.

Inför operationen

Sluta äta och dricka sex timmar före ingreppet. Du kan dricka små mängder klara vätskor fram till två timmar innan ingreppet.

Läkemedel

På operationsdagen kan Du normalt ta Dina egna läkemedel med lite vatten, om inte annat föreskrivs. Ta också långvariga läkemedel, såsom astmaspray och insulin. Det är också bra att ha Din egen blodsockermätare med Dig.

Dusch

Duscha kvällen före ingreppet. Smörj inte huden innan operation. Tvätta på morgonen av operationsområdet i Ditt hem och kom utan smink.

Smycken

Lämna smycken hemma och ta bort piercingen.

Kontakta oss om Du blir sjuk.

Efter operation – behövliga skötselanvisningar

Du åker hem ungefär 2-4 timmar efter ingreppet.

Stygn

Vanligtvis stänger vi såren med smältbara suturer, men ibland använder vi några suturer som måste tas bort. Bastu är förbjuden under första veckan efter operationen eller tills suturerna har tagits bort. När Du har tagit bort suturerna kan Du börja använda silikonkräm. krämen påskyndar ärrläkning. Du kan också köpa silikontejp för ärrbehandling från ett apotek. Ärret ska behandlas så länge det är rodnat.

Smärtstillande medel

Du kan äta receptfria smärtstillande medel från ett apotek efter behov.