Dermapen Cryo tar bort små hudförändringar

Medical Dermapen Cryo är en frysbehandlingsmetod som säkert tar bort små fläckar från huden och inte skadar frisk hud. Enheten använder flytande kväve med -79 grader, vilket fryser förändringen som ska behandlas.

Dermapen Cryo-behandlingsställen

Det är viktigt att rådfråga innan behandlingen. Konsultationen görs på Sf-cliniken så att hudförändringen som ska tas bort, såsom solkeratoser, sebaceous naevus, vaskulära naevus och dermatofibromas, kan förklaras godartade. Om förändringen är misstänkt patologisk och ganska stor, bör den tas bort kirurgiskt på Sf-cliniken.

Dermapen cryo jäädytyshoitolaite ihon virheisiin.

Du kan boka en tid via telefon eller nätbokning

Du kan boka tid via tel +358400295133+46727031473 eller via nätbokningen. Du kan också skicka email till [email protected].

Prislista Nätbokning

Dermapen Cryo kan behandla de flesta hudförändringar

– keratoser

– fräknar

– naevus

– vårtor

– körsbärsnaevus

Vad händer under behandlingen?

Med Dermapen Cryo-behandlingen fryser den exakta applikatorn en hudförändring på några sekunder. En av fördelarna med behandlingen är behandlingstiden. Förutom snabbhet är behandlingen exakt och komfortabel. Applicatorns precision gör att man behandlar endast förändringen och behandlingen syftar till att undvika frisk hud. Därför är det också säkert att applicera behandlingar i ansiktsområdet och runt ögonen men storlek och plats avgör behandlingsmetoden.

Efter behandling

Efter behandling kan smärta uppstå i några timmar. Huden kan vara röd och svullen. Efter behandling med Dermapen Cryo bildas en blåsa på behandlingsstället som förvandlas till en sårskorpa. En salva kan användas i området som behandlats under sårskorpan. Det behandlade området får inte hanteras mekaniskt.

Det behandlade området läker på 1 till 4 veckor. Intensiv frysbehandling kan lämna en obränd fläck på huden, men permanent ärrbildning är mycket sällsynt.

Behandlingsresultat

Behandlingen är ytlig, vilket gör att hudförändringen kan återkomma. I studieresultaten botas 70–80% av keratoserna med en enda behandling. För vårtor utlovas 80%, men inom sex månader återkommer minst tjugo procent av vårtorna.