Botulinumtoxinbehandlingarmed kvalitet för att slappna avansiktsmuskler

Sf-cliniken utför estetiska botulinumtoxinbehandlingar för att jämna ut ansiktshuden och behandla små rynkor.

Vi använder botulinumtoxin A avsedd för estetisk behandling där slutresultatet av behandlingen är naturligt och om ingen ny behandling utförs så återgår allt till det som var innan.

Behandlingen utförs av en sjuksköterska och ansvarig läkare är husets egen läkare.

Varje behandling är individuell, dvs. kunden behöver rätt dos av läkemedlet för att få bästa möjliga resultat. Ibland är det svårt att uppskatta den mängd som behövs, varför vi ger en garanti för behandlingen. Vid behov så vi kompletteras botulinumtoxin gratis inom 2-4 veckor efter första behandlingen. Möjliga behandlingar planeras för varje kund individuellt. Det bör noteras att beroende på den ursprungliga situationen kanske inte alla kundens önskemål uppfylls. Detta meddelas dock antingen under konsultationsbesöket eller före behandlingen.

Botuliini/ botox - ennen ja jälkeen - naisen kasvot.

Före och efter

Resultat av botulinumtoxin A behandling

Du kan boka en tid via telefon eller nätbokning

Du kan boka tid via tel +358400295133+46727031473 eller via nätbokningen. Du kan också skicka email till [email protected].

Prislista Nätbokning

Vad är botulinumtoxin A?

Botulinumtoxin A är ett muskelavslappnande medel som slätar ut rynkor och hud. Läkemedlet verkar på nervimpulserna i ansiktsmusklerna genom att koppla av och förhindra muskelsammandragning, men endast i det behandlade området. Till exempel påverkar läkemedlet inte hudkänslighet eller liknande.

Vad används botulinumtoxin till?

För estetiska ändamål används botulinumtoxin för rynkor i pannan, för ”Sibelius-rynkor” mellan ögonbrynen, för rynkor runt ögonen, för att höja ögonbrynen eller lyfta mungipor, för att släta ut rynkor ovan läpparna.

Inom medicin kan botulinumtoxin användas för hyperhidros (uttalad svettning i armhålor). Det vanligaste symptomet på överdriven svettning är salivation i armhålan, och vi behandlar det också på Sf-cliniken.

Dessutom är tandgnissling (bruxism) en indikation på de behandlingar vi har. Behandling av intensiv tuggmuskulatur kan också smalna av nedre delen ansiktet om musklerna i käklinjen är starka i förväg.

Vid behandlingarna används botulinumtoxin A som injiceras i musklerna. Botulinumtoxin har använts inom medicin för en mängd olika användningsområden i över 30 år och är inte känt för att orsaka muskelskador.

Effekter av behandlingen?

Resultaten av behandlingen kommer ungefär 2 till 10 dagar efter injektionen. Effekten är alltid tillfällig och varar vanligtvis i cirka 3 till 6 månader. Behandlingen kan också utföras i samband med ansiktsbehandling, fillers eller mesoterapi, i vilket fall ett ännu bättre resultat uppnås.

Vem är inte lämplig för botulinumbehandling?

Om Du är multiallergisk mot mediciner kommer vi inte att göra botulinumtoxin behandling åt Dig. Vi gör inte heller botulinumtoxinbehandlingar på gravida kvinnor.

Effekter efter behandlingen

Du kan återgå till ett normalt vardagsliv direkt efter behandlingen. Ingen återhämtningstid eller sjukfrånvaro krävs.

Lindriga biverkningar uppkomma. Dessa kan vara rodnad vid injektionsstället, blåmärken eller lätt huvudvärk när läkemedlet börjar fungera. Men många får också hjälp för återkommande huvudvärk (3–6 månader).