Korvalehden korjausleikkauksella palautat korvalehtiesi ehyen muodon tai pääset eroon ulkonevista korvalehdistä

Sf-clinikenillä tehdään korvanlehden korjausleikkauksia. Leikkauksilla voidaan korjata joko hörökorvat tai revenneet korvanipukat. Korvaleikkaukset tehdään päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa. Korvanlehden korjausleikkaukset tekee plastiikkakirurgian erikoislääkäri.

Kenelle korvalehden muotoiluleikkaus sopii?

– Jos on häiritsevät ulospäin suuntautuneet korvalehdet/korvalehti

– Jos on liian suuret korvannipukat tai

– Jos korvakoru on halkaissut korvanipukan

Ajan voit varata puhelimitse tai netissä

Varaa aikasi soittamalla +358400295135 (sairaanhoitaja) tai +358400295133 (vastaanotto).

Hinnasto Nettiajanvaraus

Hörökorvaleikkaus

Hörökorvat ovat synnynnäinen vika, jossa korva yleensä yläosastaan loittonee tehden korvat häiritsevän ulospäin suuntautuneeksi. Hörökorvien muotoa voidaan korjata kirurgisella toimenpiteellä.  

Toimenpiteen tekee plastiikkakirurgi ja se tehdään päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa.

Leikkaushaava tehdään näkymättömään paikkaan korvalehden taakse. Leikkauksessa korvalehden rustoa hiotaan tai muotoillaan parempaan asentoon niin, että se taipuisi lähemmäs päätä. Joskus ommellaan pieniä ”tyynyjä” korvalehteen paremman muodon saavuttamiseksi, tyynyt poistetaan muutaman viikon jälkeen.  

Toimenpiteen jälkeen sinun tulisi käyttää otsan ympärille asetettavaa sidosta “hikinauhaa” ohjeiden mukaan. Kipua voi esiintyä melko paljon ensimmäisten vuorokausien aikana, kipuun voitte käyttää särkylääkettä.

Jälkitarkastuksessa sidos vaihdetaan ja korvat tarkistetaan. 

Korvanipukan korjausleikkaus

Isoja tai vahingoittuneita korvanipukoita leikataan poistamalla ylimääräinen tai vahingoittunut alue pois, jonka jälkeen korvannipukka ommellaan ”yhteen”. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua ja arvesta tulee ohut. Toivut toimenpiteestä nopeasti.

Toimenpiteen tekee plastiikkakirurgi ja se tehdään päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa

Toipuminen korvan muotoiluleikkauksen jälkeen

Tavallisesti toimenpiteestä toivutaan nopeasti keskimäärin kahdessa viikossa, jonka aikana myös mahdolliset mustelmat ovat kadonneet.

Komplikaatiot korvaleikkauksissa

Niin kuin kaikissa leikkauksissa voi verenvuotoa tai tulehduksia esiintyä. Molemmat ovat kuitenkin harvinaisia.

Hoito-ohjeet

Ennen toimenpidettä

Tupakointi: Lopeta tupakointi 2-3 viikkoa ennen toimenpidettä. Tupakointi heikentää haavan ja kudosten paranemista ja lisää tulehdusriskiä.

Lääkeet: Toimenpidepäivänä voit ottaa normaalisti omat lääkkeet, jos toisin ei määrätä. Ota saapuessasi mukaan myös pitkäaikaislääkkeet esim. astmasuihkeet ja insuliinit, myös oma verensokerimittari on hyvä olla mukana. Tauota 2 viikkoa ennen toimenpidettä mm. NSAID, Magnecyl, Treo, Trombyl, e-vitamiini ja Omega-3 verenvuotoriskin vuoksi.

Peseytyminen: Käy suihkussa edeltävänä iltana/ samana aamuna. Älä rasvaa ihoasi ennen toimenpidettä.

Korut: Jätä korut kotiin ja ota lävistykset pois paikoiltaan.

Ethän tule sairaana toimenpiteeseen. Jos sairastut ota meihin yhteyttä. 

Leikkauksen jälkeen

Kotiudut n. 2-4h toimenpiteen jälkeen.

Haava: Älä vaihda sidoksia ensimmäiseen vuorokauteen. Jos haava vuotaa sidoksen läpi, niin vahvista sitä. Vaihda sidos jos haavaeritystä on yli puolet sidoksen imupinnasta. Muista huolehtia hyvästä käsihygieniasta käsitellessäsi toimenpidealuetta. Sidetaitoksia voitte ostaa apteekista. Toisena päivänä toimenpiteestä voitte mennä suihkuun normaalisti, sidokset kestävät vettä.

Ompeleet: Yleensä suljemme haavan sulavilla ompeleilla, joskus voi olla muutama poistettava ommel. Saunominen on kiellettyä ensimmäiseen viikkoon tai niin kauan kuin ompeleet on poistettu.

Kipulääkitys: Tarpeen mukaan voit syödä apteekin reseptivapaita kipulääkkeitä.

Urheilu: Leikkauksen jälkeen voi heti liikkua kivun sallimissa rajoissa. Hyvin äkkinäisiä liikkeitä ja ponnistuksia, kuten työntämistä ja vetämistä, raskasta nostamista ja kantamista tulee välttää sairausloman ajan.

Ottakaa yhteyttä:

– Jos sinulla on yltyvää haavakipua, johon särkylääkkeet eivät auta.

– Haava vuotaa jatkuvasti verta tai muuta eritettä.

– Kuume nousee yli 38 asteen.

– Haavan seutu on turvonnut, kuumottaa, punoittaa tai on pahanhajuinen.