Vi opererar ljumskbråck och navelbråck i lokalbedövning.

Svenska kunder som väntat i 3 månader kan hänvisa till vårdgarantin och bli hänvisade till oss för operation alternativt söka direkt till oss och betala för kostnaden och få ersättningen tillbaka via FK.

 

Ljumskbråck:
Operationen tar ca 30-40 minuter och sker via snitt i ljumsken. Bråcket avlägsnas och svagheten i ljumskkanalen förstärks med ett nät. Såren sys under hudytan och stygnen försvinner av sig själv. Metoden med nät har visat sig vara en mycket säker metod, liten risk att bråcket ska komma tillbaka och dessutom kan man mycket tidigt återgå till normalt aktivitet, oftast redan efter en vecka. Recidivrisken är ca 1 %.

På Sf-cliniken görs operationen i lokalbedövning och man kan gå hem efter ett par timmar.

 

Komplikationer
Alla operationer innebär en viss risk för komplikationer. Blåaktig missfärgning av penis och pungen är vanlig och betydelselös, försvinner inom ett par veckor. Om du vill veta mera om komplikationsrisken i ditt fall, fråga kirurgen.

 

Navelbråck:

Operationen tar ca 45 min. Ibland förstärks operationen med ett nät för att minska risken att bråcket kommer tillbaka. Du kan vanligtvis återgå till normal aktivitet inom en vecka.

 

 

Smärta
Sårsmärta uppträder efter operationen. Du får smärtstillande tabletter för tre dagars förbrukning med hem. Alvedon eller liknande bör finnas i hemmet för vidare behandling. Smärta som ökar efter ett par dagar kan bero på blodansamling eller infektion och bör föranleda kontakt med läkare.

 

Återbesök
Vanligen finns inte behov av återbesök.

 

Sjukskrivning
Du får själv sjukskriva Dig under första veckan efter operationen, vanligtvis behövs inte längre sjukskrivning..

Vi rekommenderar att Du tar det lugnt under första veckan efter operationen, dvs Du kan promenera och röra Dig som vanligt, dock inte utöva idrott eller tunga lyft. Efter 1 vecka får Du göra allt som inte gör ont.