Gynekologia naisten terveyden tukena paikallisesti Torniossa

Gynekologi on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri. Jokaisen naisen tulisi huolehtia läpi elämänsä hyvästä elämänlaadusta, jota säännöllinen gynekologilla käyminen tukee.

Sf-clinikenillä sinua hoitaa naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja auktorisoitu seksuaalineuvoja Eeva Linna. Linna on erikoistunut laaja-alaisesti eri-ikäisten naisten gynekologisten sairauksien hoitoon ja hedelmällisyyteen sekä seksuaalisuuteen liittyviin asioihin.

Tiloissamme on kaksi leikkaussalia, joissa teemme gynekologisia päiväkirurgisia toimenpiteitä.

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkärinpalveluiden lisäksi tarjoamme myös kätilön tekemiä raskauden ultraäänitutkimuksia.

Positiivinen raskaustesti on sinulle ja kumppanillesi merkittävä tapahtuma elämässä. Raskaustestin viivat konkretisoivat teille uuden elämän vaiheen alkua. Alkuraskauteen voi liittyä myös epävarmuutta ja pelkoa. Odottavat vanhemmat haluavatkin usein varmuuden raskaudesta sekä sen kestosta. Meille pääset helposti ja nopeasti tutkimukseen, jossa pystytään tarkastamaan sikiön oikea paikka, sikiöiden lukumäärä sekä raskauden kesto.
 
Varhaisraskauden ultraäänitutkimus voidaan tehdä raskausviikoilla 6-11. Tutkimuksessa kätilö varmistaa, että raskaus on sijoittunut oikeaan paikkaan kohdun sisälle sekä tarkastaa sikiöiden lukumäärän ja raskauden keston.

Miten hakeudun gynekologin tai kätilön vastaanotolle?

Varaa aikasi soittamalla +358400295135 (sairaanhoitaja) tai +358400295133 (vastaanotto) tai nettiajanvarauksen kautta.

Hinnasto Nettiajanvaraus

Valmistaudu esittämään vastaanotolla Kela-kortti tai muu kuvallinen henkilökortti. Saat gynekologin vastaanottokäynnistä Kelan taksaluettelon mukaisen korvauksen.

Gynekologimme auttaa sinua seuraavanlaisissa asioissa

– laskeumat

TOT- virtsankarkailun korjausleikkaus

– raskauden ehkäisy

– kierukan laitto tai poisto

– gynekologisten tulehdusten hoito (esim. emätintulehdus, sukupuolitaudit)

– kuukautiskivut ja runsaat kuukautiset

– endometrioosi

– kohdun ja munasarjojen kasvaimet (esim. myoomat, munasarjakystat)

– vaihdevuodet

– alavatsakivut

– gynekologiset ultraäänitutkimukset

varhaisraskauden ultraäänitutkimus

– seksuaalineuvonta

Milloin ja kuinka usein gynekologille?

Naisen olisi hyvä hakeutua gynekologin vastaanotolle ensimmäisen kerran silloin, kun hän suunnittelee ehkäisyn aloittamista tai jos hänellä on kuukautisiin liittyviä ongelmia.

Gynekologin vastaanotolle kannattaa hakeutua, jos kärsii vaivoista, joiden syy voisi olla gynekologinen. Tällaisia oireita ovat esimerkiksi limakalvojen kuivuus, ärsytys tai kutina, poikkeavat vuodot ja kivut. Myös vaihdevuosioireiden alkaessa apu voi löytyä gynekologin vastaanotolta.

Säännöllinen gynekologilla käyminen läpi elämänvaiheiden on tärkeää. Siitä ei ole haittaa perusterveellekään naiselle, sillä vastaanotolla arvioidaan kokonaisterveyttä ja hyvinvointia sekä voidaan keskustella parisuhteeseen ja seksuaalisuuteen liittyvistä asioista.

Miten valmistaudun gynekologin vastaanottoon?

Vastaanotolla puhutaan aluksi käynnin syistä, ja asiakas voi kertoa gynekologille huolenaiheensa ja toiveensa. Gynekologilla käyntiin liittyy usein alatietutkimus.

Vastaanotolla käydään läpi seuraavat asiat:

– pitkäaikaissairaudet

– lääkitykset

– allergiat

– ehkäisyn tarve sekä parisuhdetilanne

– tehdyt leikkaukset

– kuukautiskierron pituus 

– raskaudet ja synnytykset

– viimeisimmät papakokeet.