Teemme tyräleikkauksia (nivus- ja napatyrä korjaukset) paikallispuudutuksessa.

 

Nivustyrä

Leikkaus kestää n. 30-40 min. Leikkaus tehdään nivuseen tehtävän viillon kautta. Tyrä poistetaan ja tyräaukko vahvistetaan verkolla. Haava ommellaan umpeen ihonalaisesti itsestäänsulavilla tikeillä. Tämä verkkometodi on osoittautunut varmaksi ja turvalliseksi tavaksi leikata nivustyrä. Riski uusiutuvaan nivustyrään on pieni ja siksi asiakas voi hyvin pian palata normaalielämään ja aktiviteetteihin, useimmiten jo viikon päästä leikkauksesta. Uusiutumisen mahdollisuus on vain n. 1%.

Sf-Clinikenillä leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa ja asiakas pääsee kotiin noin kahden tunnin kuluttua.

 

Komplikaatiot

Kaikissa leikkauksissa on komplikaatioriskejä. Tyräleikkauksen jäljiltä saattaa ilmetä mustelmia  sukupuolielinten alueella, mutta ne ovat vaarattomia ja häipyvät itsestään muutamassa viikossa. Jos haluat tietää enemmän mahdollisista komplikaatioista sinun tapauksessasi, voit keskustella leikkaavan kirurgin kanssa asiasta.

 

Napatyrä

Leikkaus kestää n. 45 min. Joskus leikkausalue vahvistetaan verkon avulla, mikä vähentää uusiutumisen riskiä. Asiakas voi palata normaalielämään ja aktiviteetteihin n. viikon päästä leikkauksesta.

 

Kirurgi tekee arvion leikkaustarpeesta vastaanotolla.

 

Kipu

Haavakipua voi esiintyä leikkausten jälkeen. Saat särkylääkettä mukaan n. 2-3- pväksi. On suositeltavaa hankkia kotiin Panadol/ Alvedon- särkylääkettä, jos kipu jatkuu pidempään.

Jos kipu lisääntyy muutama päivä leikkauksen jälkeen, se voi johtua infektiosta eli tulehduksesta tai  veren kertymisestä leikkausalueelle. Tässä tapauksessa pitää ottaa välittömästi yhteys lääkäriin.

 

Jälkitarkastus

Yleensä jälkitarkastukseen ei ole tarvetta

 

Sairasloma

Sairaslomaa tarvitaan noin viikko leikkauksen jälkeen, normaalisti tämä aika riittää.

Leikkauksen jälkeen suosittelemme ottamaan rauhallisesti ensimmäisen viikon. Tämä tarkoittaa normaalia liikkumista, mutta ei rasittavampaa urheilua tai raskaiden painojen nostelua.

Viikon päästä leikkauksesta voit tehdä kaikkea mikä ei aiheuta kipua.